Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Bravo Neslihan: Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde
Milli badmintoncu Neslihan Arın, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi.
Dev bankalar Türkiye için enflasyon tahminini güncelledi
Dev bankalar Türkiye için enflasyon tahminini güncelledi
Hindi tüketimi 10 kat artabilir
Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, ‘Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi.