Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
MHP’den ÖTV muafiyeti teklifi
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 1 min
- 0
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, 25 yaş üzerindeki aracını geri dönüşüme verenlerin bir defalığa…
Depolama ve iç lojistik makineleri 3,5 milyar dolarlık hacme ulaştı
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 3 min
- 0
E-ticaretteki yükseliş, robotik teknolojiler, depolama ve iç lojistik sektörlerinin büyümesini hızlandırdı. İSDER Yönetim Kurulu Başkanı…
Reuters: Putin, ateşkes için görüşmelere açık
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Reuters'ın haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile ateşkes için seçilmiş ABD Başkanı…